Και φαίνεται επίσης, πως υπάρχει ανάγκη για moderation των σχολίων. Οπότε, σβήστηκαν 65 σχόλια που είτε ήταν υβριστικά (τα λιγότερα), είτε ήταν ανώνυμα υποστηρικτικά (χωρίς καν παραπομπή σε κάποιο προφίλ) είτε ήταν σκέτα σχόλια που προκαλούσαν σε συζήτηση. Παρέμειναν 57 σχόλια (την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό), που μεταφράζεται σε 59 επώνυμα "ΝΑΙ". Από εδώ και πέρα η πρακτική αυτή θα ακολουθείται για όλα τα σχόλια.

Θα παρακαλούσαμε επίσης, όταν θέλετε να σχολιάσετε κάτι, να το κάνετε ως απάντηση σε αυτό το ποστ και να μην το συμπεριλαμβάνετε με την υπογραφή σας στο αρχικό κείμενο. Η εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει, η διεκδίκιση δεν είναι υπό αμφισβήτηση. Τα σχόλιά σας βέβαια είναι ελεύθερα για να εκφράσετε τους προβληματισμούς σας και να μοιραστείτε τις ιδέες σας.

Ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα υποστήριξή σας και για όσες και όσους έχουν δηλώσει την ανάγκη για επισημότητα, να είναι σίγουρες και σίγουροι ότι αυτή η ώρα θα έρθει σύντομα. Αυτό το ιστολόγιο εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς και είναι απαραίτητο κομμάτι της εκστρατείας αυτής.


Ευχαριστούμε

60 Comments:

  1. Πες το "ΝΑΙ"! said...
    Δημοσιεύουμε όσα σχόλια δεν σβήστηκαν αλλά δεν είχαν θέση στο άλλο ποστ. Περιλαμβάνονται επίσης κάποια που έχουν κρατηθεί στο άλλο ποστ, επειδή συνοδεύουν υπογραφές, αλλά επίσης προσφέρουν θέματα συζήτησης:

    Ανώνυμο είπε...
    Βασικά εγώ δεν έχω πρόβλημα και λέω ναι στο αίτημα σας όσο αναφορά αυτά που γράφεις στο blog. Απλά διάβασα στην Ελευθεροτυπία, ότι θα έχετε και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών. Αυτά τα παιδιά ως τι θα τα μεγαλώνετε; Ως ετεροφυλόφιλους/ες, ή ως λεσβίες, ομοφυλόφιλους; Δίοτι, εγώ είμαι κάθετως και διαφωνώ πλήρως στονα μεγαλώνουν ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι. Απλά θα ήθελα να μου απαντήσεις σε αυτό. ΝΚ
    8 Απρίλιος 2007 5:09 πμ

    Andreas είπε...
    Το μοναδικό πρόβλημα που έχεις φίλε είναι στο μυαλουδάκι σου! Αυτό κατ' αρχήν διευκρινίζουμε ότι είναι blog για τον γάμο και όχι για την τεκνοθεσία. Ας επιτραπεί πρώτα ο γάμος και τα υπόλοιπα βλέπουμε πως θα τα διεκδικήσουμε. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Απλά να ξέρεις φίλε ΝΚ ότι ότι δικαίωμα έχει ένας str8 το έχει και ένας gay!!! και καλό θα ήταν να μάθετε να μας σέβεστε γενικότερα και σαν άτομα και σαν προσωπικότητες.
    Ιωαννίδης Ανδρέας
    8 Απρίλιος 2007 9:02 πμ

    Petros είπε...
    Nai

    Petros Wallden

    Na po episis oti isos ena mazema ipografon pio episima na eixe kalitero apotelesma. Sigekrimena iparxei to website http://www.petitiononline.com
    Se afto mporei kaneis na anoixei kainourgio petition kai deixnei pio episimo apo ena Blog.
    8 Απρίλιος 2007 9:15 πμ

    Νίκος είπε...
    «Ναι» κι από μένα. Στη χώρα που ζω επιτρέπεται η «πολιτική ένωση» ζευγαριών ομοφύλων, που μπορεί να μην ονομάζεται «γάμος», αλλά δίνει στην ουσία στο ζευγάρι τα ίδια δικαιώματα με τα παντρεμένα ζευγάρια ετεροφύλων. Σ' αυτά περιλαμβάνεται και η υιοθεσία.

    Ο πολιτικός γάμος (ή πολιτική ένωση) ομοφύλων είναι ήδη μια πραγματικότητα σε πλήθος ευρωπαϊκών χωρών. Δε με ενδιαφέρει η γνώμη της Εκκλησίας για το θέμα, ούτε ακόμα κι αν κάποιος πολιτικάντης θεωρεί πως «η Ελληνική κοινωνία δεν είναι αρκετά ώριμη». Ας ωριμάσει αυτός πρώτα! Οι Έλληνες πολιτές ομοφυλόφιλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά των Σουηδών, των Βρεττανών, των Ισπανών, των Βέλγων και των Ολλανδών.

    Καλή επιτυχία στο εγχείρημά σας.

    Νίκος Γενημάκης, Karlstad, Σουηδία.
    8 Απρίλιος 2007 3:11 μμ

    Ανώνυμο είπε...
    Pote den katalava th malakia poy dernei to ellhniko kratos kai thn pleiopshfia twn ellhnwn, oi opoioi antiti8entai sth xrhsh logikhs sth nomo8esia! Pws einai dynato to kratos na asxoleitai me to krevati mas kai na mas forologei, katatasei, stratologei, diatassei analoga me to ti kanoyme sthn krevatokamara?

    Den einai ta dikaiwmata twn **omofylofylwn** poy me kaioyn. Einai ta dikaiwmata opoioydhpote polith poy anti na antimetwpizetai apo to kratos ws poliths, antimetwpizetai ws xristianos or8odo3os 'h mh, 8rhskolhptos 'h mh, eterofylos 'h mh, gennh8hs apo ellhnes goneis 'h mh, kai enniote ws avoylh marioneta.

    Elpizw kapote na apokthsete ta dikaiwmata sas. Proswpika, den to vlepw na ginetai sthn epomenh dekaetia, alla pote den 3erei kaneis...
    Ανώνυμο είπε...
    " Αυτά τα παιδιά ως τι θα τα μεγαλώνετε; Ως ετεροφυλόφιλους/ες, ή ως λεσβίες, ομοφυλόφιλους; Δίοτι, εγώ είμαι κάθετως και διαφωνώ πλήρως στονα μεγαλώνουν ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι."

    Kala gamwto, tosh agnoia yparxei sthn Ellada (deytero post sth seira, sorry!) Ta paidia den ta megalwnoyn oi goneis omofylofila!!! Einai apo gennhsimioy toys! Kata thn apopsh aytoy toy typoy, oi goneis twn omofylofilwn 8a prepei na einai entelws diestrammenoi an8rwpoi! Dioti mono ws diastrofh fainetai na antimetwpizei o,ti den sympiptei me thn dikia toy idea peri viologias!

    Telos pantwn, se la8os forum eimai. Anti na ka8omai na lew se omofylofiloys kai filoys oti exoyn apolyto dikio, kalytera na paw na milhsw se osoys ... axarakthristoys antiti8entai, mpas kai alla3oyn ta pramata mia mera nwritera
    8 Απρίλιος 2007 5:46 μμ

    GordonGR είπε...
    Ἀνώνυμε/η, ἔχεις δίκιο ὅτι σὲ ἄλλους πρέπει νὰ τὰ λές. Ἀλλὰ γιὰ τὴν ὥρα ὑπόγραψε ὅπως κι ἐμεῖς μὲ τὸ ὀνοματάκι καὶ τὸ ἐπωνυμάκι σου καὶ μὴν λὲς ὅτι δὲν θὰ γίνει τίποτε μέσα στὴ δεκαετία. Γιατὶ πολλὲς φορὲς τὰ πράγματα γίνονται γρηγορότερα ἀπ᾿ ὅ,τι τὰ περιμένουμε καὶ γίνονται καλύτερα. Ἡ πολιτικὴ δὲν εἶναι ἕνα στατικὸ πρᾶγμα. Ὅσο πιὸ πολὺ ζητᾶς κάτι, ὅσο ἀποδεικνύεις ὅτι τὸ προτεινόμενο δὲν σὲ καλύπτει καὶ χρειάζεσαι παραπάνω, τόσο ἀνεβαίνει ἡ στάθμη καὶ σοῦ προτείνουν κάτι παραπάνω. Καὶ τελικά, παίρνεις ἕνα μεγάλο μέρος αὐτοῦ ποὺ θέλεις.
    Καὶ κάποια στιγμή, παίρνεις αὐτὸ ποὺ θέλεις, αὐτὸ ποὺ δικαιοῦσαι...
    8 Απρίλιος 2007 8:50 μμ

    Andreas είπε...
    23 Ιουνίου 2007 - Athens Pride
    Ημέρα Υπερηφάνειας
    Ολοήμερη εκδήλωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το κοινοβούλιο και στο δημαρχείο.
    www.athenspride.eu

    Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην διοργάνωση μπορούν μέσω του site να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές

    Είστε όλες/όλοι ευπρόσδεκτοι.

    Υ.Γ. ακόμα και τα χρυσαύγουλα! (Θα φάτε καλά!) Εμείς θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε.... εσείς απλά ελάτε :P
    9 Απρίλιος 2007 10:24 πμ

    Idiotropos είπε...
    to aithma einai dikaio
    den tha perasei eukola
    yparxoun politikoi foreis kai politikoi arxhgoi pou exoun th diathesh na to palepsoun kai polites diatetheimenoi na to sthriksoun, oxi mono ypografontas ena toso elafry kai viastiko keimeno....
    oso gia tous yvristes, plaka exoun....
    9 Απρίλιος 2007 11:45 πμ

    Queerdom είπε...
    Καλησπέρα σας.
    Ευχαριστούμε θερμά τις/τους όσες/όσους μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί στην πρώτη αυτή προσπάθεια. Υπάρχει η ανάγκη για κάποιες απαντήσεις, για αυτό και επεμβαίνω.

    NK: Οι αφελείς σχολιασμοί του τύπου "ως τι θα μεγαλώνετε τα παιδιά;" ελπίζω να λήξουν εδώ. Όπως μάλλον έχετε παρατηρήσει, οι ετεροφυλόφιλοι γονείς κάνουν και ομοφυλόφιλα παιδιά.

    Peter Wallden: Ευχαριστώ για την πρόταση με το www.onlinepetition.com. Θα συζητηθεί, αν και νομίζω ότι το μπλογκ έχει μια ιδιαίτερη διαδραστική αξία.

    Ιδιότροπε: Το κείμενο σου φάνηκε ελαφρύ και βιαστικό. Δεν νομίζω πως χρειαζόμαστε άλλες βαριές αναλύσεις αυτών που θα έπρεπε να είναι δεδομένα. Ήρθε η ώρα για δράση. Πρώτα σε εμάς, οι πολιτικοί έρχονται μετά. Και όχι τα υβριστικά σχόλια δεν έχουν πλάκα.

    Gay Hero: Κοίτα εδώ γιατί μας μισούν τόσο: http://changegreecenow.blogspot.com/2007/04/blog-post.html

    Προς Ανώνυμους "υπέρμαχους":
    Θέλουμε και χρειαζόμαστε την επώνυμη υποστήριξή σας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, ας μην μείνουμε άλλο εκεί.

    Μια υπενθύμιση, ότι χρειάζονται τα κανονικά ονόματα και κατά προτίμηση περιοχές και email.

    Ευχαριστώ.
    9 Απρίλιος 2007 3:36 μμ

    Ανώνυμο είπε...
    ΝΑΙ στον Πολιτικό Γάμο των ομοφυλόφιλων.
    Και ένα συμπληρωματικό σχόλιο στον (στην;) κ. ΝΚ: πάμπολλοι/ες ΛΟΑΤ είναι γονείς φίλε μου. Και τα παιδιά τους μεγαλώνουν ακολουθώντας τον ερωτικό προσανατολισμό τους, όποιος κι αν είναι αυτός (ας πούμε, το μεσοσταθμικό και θρυλικό 90%-10%). Τα παιδιά σου, και τα ανήψια και τα εγγόνια και τα παιδιά των φίλων δεν τα μεγαλώνεις "γκέι" ή "στρέιτ", γιατί στο τέλος τέλος θα κάνουν αυτό που νιώθουν ότι είναι. Όλοι οι str8 γονείς μεγαλώνουν τα γκέι παιδιά τους με τις συνθήκες και τις προσδοκίες και την μυθολογία (ο όρος με τους ...προφανείς όρους)που επικρατούν και θα επικρατούν στην κοινωνία εν συνόλω. Τί σε κάνει να φοβάσαι ότι τα str8 παιδιά των ΛΟΑΤ είναι πιο ευάλωτα στο βιοψυχισμό τους; Το 90% θα είναι κι αυτό str8 και το υπόλοιπο 10% θα "βγει" γκέι.
    Αλλά το θέμα εδώ είναι ο θεσμός του Γάμου ως η απολύτως προτιμητέα μορφή συμβίωσης δύο συναινούντων ενηλίκων, έναντι εναλλακτικών μορφών διαβίωσης (ελεύθερες σχέσεις, πολυγαμία, μοναχικότητα κλπ). Έχει ενδιαφέρον, αντί να ...κυνηγά η Κοινωνία να παντρεύει τους ΛΟΑΤ, να ...παρακαλάνε οι ΛΟΑΤ αναγνώριση αυτής της δέσμευσης! Φιλικά,
    μια υπέρμαχος του Γάμου - γενικώς και ειδικώς
    Γ. Γερακούδη

    ΥΓ Αφήστε τα μηνύματα "μίσους" να υπάρχουν. Για να θυμόμαστε το ακαταμάχητο της επιχειρηματολογίας και το θάρρος της γνώμης του εκάστοτε υπογράφοντος.
    9 Απρίλιος 2007 7:33 μμ

    Ανώνυμο είπε...
    Επιτέλους κάποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία για να ξεκινήσει αυτό το blog και να ανοίξει η συζήτηση για ένα ζήτημα που και επίκαιρο είναι, εκλογές έρχονται γαρ, και σημαντικό. Ευχαριστώ λοιπόν τους ανθρώπους που είχαν αυτή την ιδέα και για την υλοποίησή της.

    Η αναγνώριση της ομοφυλόφιλης επιλογής από το ελληνικό κράτος μέσα από τη νομική της κατοχύρωση είναι ένα πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα. Ασφαλώς είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας αφού δύο ενήλικα άτομα θα μπορούν να επιλέξουν τον ή την σύντροφό τους χωρίς να ενοχλεί η σεξουαλική επιλογή και ταυτόχρονα να απολαμβάνουν και των ευεργετικών διατάξεων του λεγόμενου κράτους δικαίου που έχουν θεσπιστεί για τα ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την κοινωνία μας που επιτέλους θα αναγνωρίσει και θα σεβαστεί μια μειονότητα και θα πάψει να στρουθοκαμηλίζει όπως βεβαίως συνηθίζει σε πολλά πράγματα και ζητήματα στα οποία δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι πολιτικοί ανεξαιρέτως πολιτικού χώρου, όταν ερωτούνται επί των θεμάτων που αφορούν ομοφυλόφιλα άτομα είτε περί άλλων τυρβάζουν, είτε σφυρίζουν αδιάφορα, είτε αποφεύγουν την ερώτηση με τον οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό οφείλεται στο ότι φοβούνται το πολιτικό κόστος μια και οι ομοφυλόφιλοι από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας θεωρούνταν μέχρι πρότεινος περιθωριακοί, αποβράσματα, εξοβελιστέοι στο πυρ το εξώτερον εν γένει και άρα κανείς δεν ήθελε να ταυτιστεί το όνομά του με αυτούς και πόσω μάλλον ένας πολιτικός. Αν όμως δει κανείς το πολιτικό τοπίο θα συνειδητοποιήσει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν γίνει υψηλότατα κομματικά στελέχη, βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι κλπ. όντας ομοφυλόφιλοι οι ίδιοι. Όμως πάντοτε αυτοί έπρεπε να κρύβουν την σεξουαλική τους ταυτότητα αλλιώς θα βρίσκονταν εκτός πολιτικής. Η κατάσταση αυτή δυστυχώς σήμερα συνεχίζεται. Ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, όπως φαίνεται και από τα χωρίς επιχειρήματα σχόλια και βρισιές κάποιων που αναφέρονται και σε αυτό το blog, συνεχίζει να πιστεύει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να παραμείνουν στην απομόνωση στην οποία βρίσκονταν μέχρι τώρα. Μαζί με αυτούς και διάφορα πολιτικά κόμματα όπως είναι το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ για παράδειγμα, που αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το ζήτημα. Εδώ να ευχαριστήσω τα διάφορα στελέχη του ΣΥΝ που έχουν τοποθετηθεί θετικά. Περιμένουμε αυτή η υποστήριξη να αποδειχθεί και έμπρακτα, με τη μορφή επερωτήσεων στη βουλή για παράδειγμα, έτσι ώστε να μη θεωρηθεί απλό προεκλογικό τρικ προς άγραν ψήφων.
    Για να μη μακρυγορώ να πω ότι συμφωνώ με τη νομική κατοχύρωση της ομοφυλόφιλης σχέσης είτε ως γάμος είτε ως πιστοποιητικό κοινωνικής συμβίωσης είτε όπως εντέλει ονομαστεί, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της υιοθεσίας. Η κοινωνία δεν έχει να φοβάται τίποτα από την ομοφυλοφιλία. Αντίθετα έχει να φοβάται από καταπιεσμένα ένστικτα και ανθρώπους δυστυχισμένους και ανελεύθερους. Η σεξουαλική ταυτότητα του οποιουδήποτε είναι δική του και μόνον. Αυτός θα ζήσει με αυτή.

    Αντώνης Σιγάλας
    9 Απρίλιος 2007 7:59 μμ

    GordonGR είπε...
    κ. Γερακούδη, αὐτὸ ξαναπεῖτε το! :)

    κ. Σιγάλα, ἀπαντῶντας ὡς μεμονωμένος πολίτης (δὲν ἔχω καμιὰ ἄλλη ἰδιότητα), θὰ ἤθελα νὰ πῶ ὅτι ἂν ὀνομαστεῖ σύμφωνο συμβίωσης καὶ ὄχι γάμος ἔχουμε χάσει τὸ μισὸ παιχνίδι, καθὼς σὲ πρακτικὸ ἐπίπεδο θὰ εἴμαστε ἐντάξει, ἀλλὰ σὲ συμβολικὸ ἐπίπεδο θὰ παραμείνει ἡ διάκριση: γάμος γιὰ τὰ ἑτερόφυλα ζευγάρια, σύμφωνο γιὰ τὰ ὁμόφυλα. Ἂν δὲ τὸ σύμφωνο γίνει καὶ γιὰ τὰ ἑτερόφυλα τότε θὰ εἴμαστε σὲ ἀκόμη χειρότερη διάκριση, καθὼς τὰ ἑτερόφυλα ζευγάρια θὰ ἔχουν δύο «βαθμοὺς» ἀναγνώρισης (ἱεραρχημένους μάλιστα, ἐξ ὁρισμοῦ), ἐνῶ τὰ ὁμόφυλα μόνο ἕνα «βαθμό». Ἑπομένως, πάντα ὡς μεμονωμένος πολίτης, θεωρῶ ὅτι εἶναι ἀναγκαῖο νὰ μιλᾶμε ἀποκλειστικὰ γιὰ γάμο, τυπικῶς καὶ οὐσιαστικῶς. Τὸ σύμφωνο καλὸ εἶναι καὶ συμφωνῶ νὰ γίνει, ἀλλὰ ἀνεξαρτήτως τοῦ γάμου καὶ παράλληλα πρὸς αὐτό, ἔτσι ὥστε οἱ δύο «βαθμοὶ» ἀναγνώρισης νὰ ἰσχύουν γιὰ ἀμφότερα τὰ εἴδη ζευγαριῶν, καὶ ἑπομένως νὰ μὴν ὑπάρχει καμία διάκριση.
    9 Απρίλιος 2007 8:50 μμ

    desiderius είπε...
    Δίστασα να καταθέσω και τη δική μου κατάφαση. Το νόημα αυτού του μπλογκ είναι η συλλογή επώνυμων "ναι". Σκέφτηκα όμως πως θα μπορούσα να απολογηθώ εκ μέρους όσων δεν τολμούν να υπογράψουν με ονοματεπώνυμο.

    Μπροστά σ' αυτόν τον καταιγισμό από επώνυμες καταφάσεις, νιώθω πραγματικά άσχημα για αυτό το γελοίο "Desiderius". Kάποιοι από μας όμως κρίνουμε ότι διακινδυνεύουμε πολλά συνδέοντας το όνομά μας στο ίντερνετ με κάποια "γκέι" διακδίκηση (το "γκέι" σε εισαγωγικά γιατί είναι διεκδίκηση δημοκρατίας, όχι κάποιας ομάδας με συντεχνιακή λογική). Κρίνουμε ότι η μικρή πιθανότητα να σταθεί αυτή η υπογραφή αφορμή για να κυκλοφορήσει κάτι εκεί που δεν θέλουμε, αν πραγματοποιηθεί, οι συνέπειες θα είναι πολύ άσχημες. Θα μου πείτε: "Μα εδώ ποιος θα τη δει; Κι εξάλλου μια υπογραφή δεν δηλώνει αν είσαι γκέι ή στρέιτ." Πώς να το κάνουμε: Δεν έχω τα κότσια να γράψω το όνομά μου - ένα όνομα πολύ σπάνιο και χαρακτηριστικό. Την έχω πατήσει με παρόμοιο τρόπο, κι όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι.

    Όσοι με ξέρετε (ιστολογικώς), ξέρετε πως σε μεγάλο κομμάτι του περιβάλλοντός μου είμαι out, και στον τόπο των σπουδών μου ζω ανοιχτά ως γκέι. Αλλά... πολύ απλά, δεν θέλω να το μάθει ο μπαμπάς και η μαμά. Η προηγούμενη πρόταση γράφεται με πολύ ντροπή και αυτομομφή, μα είναι η αλήθεια. Και φαντάζομαι πως δεν μπορεί κανείς να αρνηθει ότι μπορούν να υπάρχουν σοβαροί λόγοι για κάτι τέτοιο, και πως η ομοφυλοφιλική μου αξιοπρέπεια δεν βλάπτεται και τόσο απ' αυτό.

    Ως εδώ όμως, γιατί εδώ δεν είναι φόρουμ με θέμα το πώς θα βγουν οι γκέι από το καβούκι τους - μια συζήτηση που με αρκετούς εδώ μέσα την έχουμε κάνει και ξανακάνει - ένας αγώνας για ένα πολιτικό δικαίωμα. Επ' αυτού λοιπόν ένα σύντομο σχόλιο:

    Έναν αστερίσκο θέλω να βάλω μόνο στο κείμενο της διακύρηξης: "Με την νομιμοποίηση των σχέσεών μας, γινόμαστε ορατοί και πιο δυνατοί και η ένταξή μας στο σύνολο διευκολύνεται." Καμιά αμφιβολία γι' αυτό. Απλώς, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να γίνει η εξής παρεξήγηση: Ότι το κίνητρο της διακδίκησης είναι να προχωρήσει η αποδοχή των γκέι από την κοινωνία, ότι ο γάμος είναι ένα μέσο για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τη θέση μας στο σύνολο. Δεν συμφωνώ. Όχι ότι δεν θα συμβεί κι αυτό. Μα πιστεύω πως η λογική και το βασικό κίνητρο του γάμου των ομοφυλόφιλων είναι, πολύ απλά, η κατοχύρωση αυτονόητων δημοκρατικών ατομικών δικαιωμάτων, που καταπατώνται ολοφάνερα.

    Πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές της έμπρακτης προσπάθειας.
    9 Απρίλιος 2007 11:16 μμ

    desiderius είπε...
    Και μια πρόταση: Ας μην ξεκινούμε διάλογο με ακραίες, ρατσιστικές αντιδράσεις, σαν αυτές που διαβάζουμε. Δεν νομίζω ότι θα πειστούν ποτέ. Ασ' τους να βρίζουν, δεν μας αγγίζουν, στο βαθμό που δεν επηρεάζουν το σκοπό της προσπάθειας. Προτείνω να μην απαντά κανείς τίποτα. Απαντώντας με λογικά επιχειρήματα, ξεκινάς διάλογο με άτομα των οποίων η ιδεολογία τον απορρίπτει. Απαντώντας στο δικό τους ύφος, πέφτεις στο επίπεδό τους...
    9 Απρίλιος 2007 11:18 μμ

    Ανώνυμο είπε...
    Σε συνέχεια της σκέψης που εκφράζει ο desiderius ήθελα καταρχάς να πω μπράβο για αυτή την πρωτοβουλία. Όπως φαίνεται υπάρχουν αρκετοί γενναίοι που δεν διστάζουν να υπογράψουν με το ονοματεπώνυμό τους. Όμως νομίζω και ‘γω πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που επώνυμα και μάλιστα στο διαδίκτυο δεν θα υπογράψουν ποτέ..Εγώ ακόμα κάνω τις ασκήσεις θάρρους μου, μέχρι να πάρω την απόφαση.(Ελπίζω να την πάρω..) Μην ξεχνάμε πως ζούμε σε μια χώρα που ακόμα κάποιος μπορεί να σε διασύρει εύκολα και χωρίς κόστος. (ας θυμηθούμε τι έπαθε κάποιος στρατιωτικός πριν κάποιο καιρο...) Όλα αυτά, χωρίς να θέλω να τρομάξω κανέναν, αντίθετα ελπίζοντας κάποιος να με/μας καθησυχάσει.
    Ίσως αν ήταν σε μορφή petition όπως κάποιος πρότεινε, να βρεθούν κι άλλοι υποστηρικτές, που δεν θα διστάσουν να υπογράψουν επώνυμα εφόσον οι υπογραφές θα συγκεντρωθούν αλλά τα ονόματα δεν θα φιγουράρουν στο internet εκτεθειμένα στον καθένα.
    Δεν μου αρέσει που παίρνω αυτή τη θέση όμως προσπαθώ να μην είμαι επικριτική απέναντι σε φοβισμένους (και όχι άδικα στην ελληνική κοινωνία που ζούμε-και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου) ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κάτι όμως δεν αντέχουν την έκθεση αυτή. Όπως παρομοίως οι ίδιοι άνθρωποι θέλουν να έρθουν στο pride αλλά δεν διακινδυνεύουν να δουν τη φάτσα τους στην τηλεόραση. Πήγα και στα 2 προηγούμενα pride αλλά ένοιωσα πως έκανα μεγάλη υπέρβαση και η αλήθεια είναι πως ένοιωσα πολύ καλα μ αυτό!
    Συγνώμη για την πολυλογία, ΝΑΙ στον πολιτικο γάμο, ανώνυμα για την ώρα και σύντομα και επώνυμα!

    Α lesbian
    10 Απρίλιος 2007 9:16 πμ

    Queerdom είπε...
    Καταλαβαίνω όσες/ους φοβούνται, ελπίζω να έρθει η ώρα να κάνουν την δική τους υπέρβαση. Δεν υπογράφουμε την ομοφυλοφιλία μας, απλά την υποστήριξή μας. Αν ήταν online petition, προς απάντηση μιας κυρίας, πάλι θα ήταν επιλεγμένο να φαίνονται τα ονόματα, γιατί έχει σημασία και δεν θα είχαμε την δυνατότητα να μιλάμε :)
    10 Απρίλιος 2007 11:05 πμ

    Ανώνυμο είπε...
    1) Ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά ας δείξουμε λίγη παραπάνω ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στην κρίση, τη συμπάθεια και την προσπάθεια αυτών που φοβούμαστε ότι θα μας απορρίψουν ή/και θα "πεθάνουν" από ντροπή. Δεν είναι εύκολο για κανένα, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική κλπ, αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι θέμα εμπιστοσύνης ημών προς αυτούς.

    Και το κυριότερο, ίσα δικαιώματα χωρίς την [υπο]στήριξη των ετεροφυλόφιλων δεν πρόκειται να επιτευχθούν ποτέ. Το αυτό συνέβη ιστορικά για τους σκλάβους, τις γυναίκες ή τους μαύρους. Μόνον όταν οι ελεύθεροι πολίτες, οι πατεράδες/σύζυγοι και οι λευκοί ως πλειοψηφία αντιλήφθηκαν "το σωστό και το δίκαιο", άλλαξαν τα πράγματα.

    2) η παρούσα συλλογή υπογραφών επιτελεί πολλαπλούς σκοπούς που είναι θεμιτοί και χρήσιμοι, αλλά υποψιάζομαι ότι θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει κάποια στιγμή ένα κείμενο (εν είδει ανοικτής επιστολής, ή κάτι συναφές), το οποίο θα σταλεί σε και θα υπογραφεί από επώνυμους και ανώνυμους των Τεχνών, των γραμμάτων, των επιστημών και της πολιτικής.

    Γ.Γ.
    10 Απρίλιος 2007 3:32 μμ
    Ανώνυμο είπε...
    ΥΓ

    ...και του επιχειρηματικού κόσμου!

    Γ. Γερακούδη
    10 Απρίλιος 2007 3:37 μμ

    Leonidas είπε...
    Φυσικά και ΝΑΙ....
    Και παιδί μεγαλώνω αν κάτσει τέτοια περίπτωση...
    Το ήθος,τους τρόπους και την ανατροφή θα πάρει από την οικογένειά του...
    Τον Φασισμό, τον Ρατσισμό και τις βρωμιές θα τα μάθει από την κοινωνία και τους str8 φίλους του...
    10 Απρίλιος 2007 6:06 μμ

    desiderius είπε...
    Δυστυχώς εμφανίστηκαν και οι παρενέργειες του διαδικτύου...

    Φυσικά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση το σχόλιο λίγο παραπάνω με την υπογραφή "liana kaneli" να ανήκει όντως στο γνωστό πολιτικό και τηλεοπτικό πρόσωπο. Όχι μόνο γιατί δεν θα εκφραζόταν ποτέ, εκπροσωπώντας μάλιστα ένα κόμμα, με τόσο πρόχειρο λόγο. Μα και γιατί δεν θα έγραφε το όνομά της ανορθόγραφα: το "Κανέλλη" γράφεται με δύο λάμδα. (Αφήνω ότι αμφιβάλλω πως θα δήλωνε έτσι ανεπιφύλακτα υπέρ του πολιτικού γάμου των ομοφυλόφιλων εκπροσωπώντας το ΚΚΕ...)

    Αγαπητή Queerdom, προτείνω να σβήσεις το σχόλιο, και για να είσαι 100% σίγουρη στείλε και κανένα e-mail στη βουλευτή, ρωτώντας τη μήπως κάνω λάθος... Και με την ευκαιρία, ρώτα τη γνώμη της! Έκανα τον κόπο να βρω τις διευθύνσεις της για σένα: LKanelli@nemesismag.com; kanelli@otenet.gr (από την ιστοσελίδα της βουλής).

    (Και μ' αυτήν την αφορμή: Νομίζω πως το θέμα είναι πολιτικό και με τη στενή έννοια, άρα στα πλαίσια μιας τέτοιας προσπάθειας νομίζω είναι απαραίτητο να ζητηθεί από βουλευτές και λοιπούς πολιτικούς να πουν επώνυμα τη γνώμη τους...)
    10 Απρίλιος 2007 6:57 μμ
    Ανώνυμο είπε...
    ΝΑΙ!!!

    Δυστυχώς ενα ακόμα από τα αυτονόητα αυτού του πλανήτη είναι στα χέρια του κάθε λευκού-άνδρα-σεξιστή-φαλλοκράτη-straight.Eυτυχώς ξυπνάμε μέσα από την κατάντια τους και θα παλέψουμε όλες και όλοι μαζί!!!

    Ελλη-Αθήνα
    10 Απρίλιος 2007 8:42 μμ

    panagiota είπε...
    Αγαπητο μου παιδι Desiderius.Ετεροφυλη ειμαι και μητερα.Αλλα δεν δισταζω να βαλω το ονομα μου κατω απο ενα ανθρωπινο αιτημα που θεωρω δικαιο και δεν μ'ενδιαφερει τι θα σκεφτει ο καθε υποκριτης και ποιος φτωχομυαλος θα με κρινει γι'αυτο.Παρε θαρρος και ζησε οπως εισαι παλευοντας"επωνυμα" για την ιση μεταχειρηση των ανθρωπων.
    Οι γονεις σου θα σε αγαπουν παντα οπως κι αν εισαι.....
    10 Απρίλιος 2007 9:52 μμ

    raresteak είπε...
    ...ναι
    καλή επιτυχία
    καλή τύχη
    καλή δύναμη
    10 Απρίλιος 2007 11:12 μμ

    Queerdom είπε...
    Γεια σας..
    Ένα μικρό moderation ήταν καλό να υπάρξει όπως κάποιες/οι παρατηρήσατε. Τα υβριστικά θα παραμείνουν, δεν υπάρχει λόγος να τα ξεχνάμε, υπενθυμιστικά λειτουργούν.
    Να επισημάνω απλά ότι όταν ωριμάσει αυτή η κίνηση μέσα μας, θα περάσει σε ένα πιο επίσημο επίπεδο. Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με εμάς, με την ΛΟΑΤ κοινότητα και με τους υποστηρικτές ετεροφυλόφιλους. Πρέπει να πιστέψουμε ότι έχει νόημα να προσπαθούμε όλοι μαζί και ότι μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Πρέπει να καταλάβουμε την αξία της διεκδίκισης αυτής και να το συζητάμε, να γίνει δικό μας προσωπικό αίτημα, των δικών μας ανθρώπων. Και τότε η επίσημη κίνηση θα γίνει, υποστηρικτές υπάρχουν, πολιτικοί και μη, να'στε σίγουρες/οι.
    10 Απρίλιος 2007 11:54 μμ

    idealkrush είπε...
    mazi sas...
    11 Απρίλιος 2007 5:36 μμ
    piso selides είπε...
    Mazi sas. Apo to Kokkino 105,5. Marios.
    11 Απρίλιος 2007 6:06 μμ

    desiderius είπε...
    Aγαπητή Παναγιώτα.

    Όπως λεν και στο χωριό μου, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται... Ξέρω ότι ο φόβος μου είναι παράλογος, μα όταν έχεις δώσει δικαίωμα προσέχεις.

    Πάντως σε συγχαίρω και σ' ευχαριστώ που, ενώ φέρεις όλους τους... προδιαθετικούς παράγοντες για να είσαι εναντίον του αιτήματος - σεξουαλικότητα, μητρότητα, ηλικία (χωρίς παρεξήγηση) - όχι μόνο είσαι υπέρ μα καταθέτεις και την επώνυμη κατάφασή σου.

    (Όσο για το τι θα γίνει αν το μάθει ο μπαμπάς κι η μαμά, ας το αφήσουμε για άλλη φορά...)
    11 Απρίλιος 2007 3:01 πμ

    To Μπρίκι είπε...
    Αννα και Κατερίνα
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    11 Απρίλιος 2007 12:30 μμ

    gay super hero είπε...
    Kαι κάτι ακόμα: είναι πολύ προτιμότερο να μιλάμε για "γάμο ατόμων του ίδιου φύλου" και όχι για "γάμο ομοφυλόφιλων".

    Πρώτον, γιατί οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι και όχι κάποιο άλλο είδος θηλαστικού.

    Δεύτερον γιατί ο όρος "γάμος ομοφυλοφίλων" θυμίζει συντεχνιακή διεκδίκηση, ενώ εδώ διεκδικούμε ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

    Τρίτον γιατί θεωρητικά -και πρακτικά δυστυχώς- πολλοί ομοφυλόφιλοι παντρεύονται και με το σημερινό καθεστώς. Πολύ συχνά, δύο ομοφυλόφιλοι παντρεύονται μεταξύ τους - ένας ομοφυλόφιλος άντρας με μια ομοφυλόφιλη γυναίκα! Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να μπορούν να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι (αυτό συμβαίνει και σήμερα) αλλά να μπορούν όλοι να διαλέξουν το σύζυγό τους ανεξαρτήτως φύλου.
    11 Απρίλιος 2007 6:17 μμ

    piso selides είπε...
    Mazi sas. Apo to Kokkino 105,5. Marios.
    11 Απρίλιος 2007 6:06 μμ

    Ανώνυμο είπε...
    Μήπως θα ήταν καλύτερο να διαγραφούν τα διάφορα φασιστοειδή σχολιάκα και να οργανωθούν λίγο τα Ναι(λίστα που θα υπογράφουμε)?
    11 Απρίλιος 2007 7:10 μμ

    Urfurslaag είπε...
    ΟΥΡΦ!
    εεεε θέλω να πω ΝΑΙ!

    Και χαίρομαι που βλέπω τόσους ακροδεξιούς γκέι φίλους όχι μόνο να σχολιάζουν αλλά και να θέλουν να έρθουν στην πορεία.
    Ελάτε μωρά μου, ελάτε να γίνουμε μια αγκαλιά.
    11 Απρίλιος 2007 7:11 μμ

    Labrini είπε...
    Fysika kai eimai yper! Arketa to exoume peritheriopoihsei kai ayto to thema, ftasame STo 2007 kai akoma dn exoume kanei tipota gia ta dikaiomata mas.Oloi ston agwna loipon gia ena kalytero avrio xwris ratsismous kai peritheriopoihsh..
    MELOS TOU SOSIALISTIKOU ERGATIKOU KOMMATOS ELLADOS (SEK)
    11 Απρίλιος 2007 7:13 μμ

    ala Grecque είπε...
    ΝΑΙ φυσικα
    11 Απρίλιος 2007 10:47 μμ

    mafa είπε...
    Ναι εκ μέρους των ΜΑ.Φ.Α. - ΑΣΟΕΕ
    12 Απρίλιος 2007 12:33 πμ

    postlifetrauma είπε...
    NAI!

    Αν και θυμίζει ασχημα δημοψηφίσματα( να παραμεινει η χουντα, να φυγει ο Τσαβες κλπ) πιστευω οτι θα μπορουσε να οργανωθει λιγο πιο επίσημα.
    Και με επιλογη του στιλ συμφωνω/διαφωνω, αλλα δεν πειραζει. Αλλωστε ειμαστε ακομα στην αρχη.

    ΝΑΙ! λοιπον.

    Δημήτρης Παπαζαχαρίας
    Μέλος του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΝ
    12 Απρίλιος 2007 12:46 πμ
    Queerdom said...
    oldgay είπε...

    Μα και φυσικά ΝΑΙ!
    Και ακόμα φίλοι και φίλες πρέπει μ' όλη τη δύναμη της φωνής μας συλλογικά να διατρανώσουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, αυτό που πολλές προοδευτικές κοινωνίες έχουν αποδεχθεί.
    Φιλάκια
    Ράκης

    oldgay@pathfinder.gr
    12 Απρίλιος 2007 3:56 μμ
    gay super hero said...
    Απλά νομίζω ότι είναι πολύ προτιμότερο να μιλάμε για "γάμο ατόμων του ίδιου φύλου" και όχι για "γάμο ομοφυλόφιλων".

    Πρώτον, γιατί οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι και όχι κάποιο άλλο είδος θηλαστικού.

    Δεύτερον γιατί ο όρος "γάμος ομοφυλοφίλων" θυμίζει συντεχνιακή διεκδίκηση, ενώ εδώ διεκδικούμε ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

    Τρίτον γιατί θεωρητικά -και πρακτικά δυστυχώς- πολλοί ομοφυλόφιλοι παντρεύονται και με το σημερινό καθεστώς. Πολύ συχνά, δύο ομοφυλόφιλοι παντρεύονται μεταξύ τους - ένας ομοφυλόφιλος άντρας με μια ομοφυλόφιλη γυναίκα! Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να μπορούν να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι (αυτό συμβαίνει και σήμερα) αλλά να μπορούν όλοι να διαλέξουν το σύζυγό τους ανεξαρτήτως φύλου.
    Ανώνυμος said...
    Ναί, ὄντως. Ὁ σωστὸς ὅρος εἶναι γάμος (μεταξὺ) ὁμοφύλων. Ἀλλὰ οὕτως ἢ ἄλλως, συννενοούμαστε. Μὴν μιζεριάζουμε μὲ λέξεις τώρα, δὲν θὰ πάει στὴν Ἀκαδημία Ἀθηνῶν τὸ κείμενο :)
    Queerdom said...
    decadance2 είπε...

    Nai kai bravo sas!!!
    13 Απρίλιος 2007 12:44 μμ
    Queerdom said...
    Βασικά μάλλον παρατηρήσατε ότι υπήρξε μια διόρθωση ορολογιών και πλέον χρησιμοποιείται η λέξη γκέι. Από εκεί και πέρα το πιο σωστό είναι να μιλάμε για γάμο μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου. Το ομόφυλος παραπέμπει και σε άλλου είδους φύλα (πχ.βλάχοι, γύφτοι κλπ).
    Ανώνυμος said...
    Βασικὰ ἤθελα νὰ τὸ ρωτήσω αὐτό (τὸ διάβασα καὶ στὸ σάιτ τῆς ΟΛΚΕ ἀλλὰ δὲν τὸ κατάλαβα). Γιατί προτιμοῦνται οἱ ὅροι «γκέι/λεσβία» ἀντὶ τοῦ «ὁμοφυλόφιλα ἄτομα» φέρ᾿ εἰπεῖν; ἐπίσης παρατήρησα ὅτι χρησιμοποιεῖτε τὸν ὅρο «ὁμοφυλόφιλος» ἀποκλειστικὰ μὲ ἀρσενικὴ σημασία, ἐνῷ δὲν εἶναι γραμματικὰ σωστὸ αὐτὸ (εἶναι ἐπίθετο ἔχει τρία γένη, ἄρα περιλαμβάνει ἄνδρες, γυναῖκες καὶ ἄτομα γενικῶς).

    Ὅσο γιὰ τὸ «ὁμόφυλος/η/ο» ἔχεις δίκιο, δὲν τὸ εἶχα σκεφτεῖ ὅτι σημαίνει καὶ τὰ ἄτομα ἴδιας φυλῆς.
    Queerdom said...
    Προτιμούνται οι λέξεις γκέι και λεσβία γιατί η λέξη ομοφυλόφιλος ξεκίνησε ιατρικά για να περιγράψει μια πάθηση. Αν και στα ετυμολογικά είναι σωστή λέξη θεωρείται αποστειρωμένη. Επίσης αν και έχει τρία γένη, συνήθως χρησιμοποιείται εννοώντας τους γκέι και αορατοποιώντας τις λεσβίες, έτσι υπάρχει η ανάγκη διευκρίνισης και διαχωρισμού.
    nosyparker said...
    Στηρίζω το δικαίωμα κάθε ομοφυλόφιλου (gay or lesbian, εντάξει queerdom?) να αναγνωρίζει νόμιμα το σύντροφό του με το θεσμό του γάμου.
    Ανώνυμος said...
    Ναι!

    Απόλυτο και κατηγορηματικό.

    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω άλλα σχόλια, απλά ναι.

    Nατάσσα Saint-angel, Αθήνα
    enteka said...
    (ναι!)
    koolkiller-ess said...
    σήμερα ανακ άλυψα αυτό το ποστ...συγχαρητήρια για την προσπάθεια! φυσικά και λέω το "ναι" κι εύχομαι να συμπαρασταθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι
    3 parties a day said...
    ΝΑΙ
    Betty said...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    Betty said...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    Betty said...
    Συνυπογράφω το αίτημά σας για θέσπιση γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και θυμίζω σε όσους διατείνονται πως "η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη" την άποψη ορισμένων που το 1821 πρέσβευαν ότι οι Έλληνες πρέπει πρώτα να αλφαβητιστούν και μετά να επαναστατήσουν!

    Χρέος της Πολιτείας είναι η θέσπιση κανόνων δικαίου και ο πολιτικός γάμος αλλά και η υιοθεσία τέκνου αποτελεί δικαίωμα κάθε ανθρώπου είτε ετεροφυλόφιλου είτε ομοφυλόφιλου.

    Και χρέος της, επίσης, η ίση μεταχείριση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, του φύλου, της θρησκείας ή της καταγωγής τους όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας μας και η προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους, και αυτές, δια της συγκεκριμένης απαγόρευσης, πραβιάζονται κατάφωρα.

    Πού υπογράφουμε επωνύμως τώρα;
    melusina said...
    ναι!
    Ανώνυμος said...
    Παιδιά μας μπερδέψατε με "αυτό" και το "άλλο" ποστ.
    Καλή δουλειά!

    χρήστος τσαμπρούνης/.

    υ.γ.: το ΝΑΙ το έβαλα στο προηγούμενο ποστ/.
    Η ιδέα για πετίτιον δεν είναι καθόλου άσχημη. Αλλά πρέπει να προσφερθεί κάποιος εθελοντικά γιατί έχει κάποιες ώρες εργασίας.
    Ανώνυμος said...
    Επίσης θα ήταν πολύ καλό να μπει κάποιο banner που θα μπορούσε να μπει σε όσα μπλογκς ενδιαφέρονται!

    Ο ίδιος χρήστος τ./
    Ανώνυμος said...
    Εγώ δηλαδή το έβαλα το ταμπελάκι σας στο μπλγοκ μου αλλά καλό θα ήταν να δίνατε και ορισμένες πληροφορίες για όσους δεν ξέρουν από html!
    Ανώνυμος said...
    Ίσως μάλιστα να ήταν καλύτερο αν κρατούσατε ανοιχτό μόνο το ποστ των υπογραφών και για σχόλια να ανοίγατε κάποιο άλλο μπλογκ.

    Για τα τελευταία τέσσερα σχόλια

    ο ίδιος,

    χρήστος τ./

    υ.γ.: Για τους χυδαίους θα μπορούσατε να κάνετε μοντεράτιον!
    Ανώνυμος said...
    Queerdom, νομίζω πὼς θὰ χρειαστῶ λίγη βοήθεια γιὰ τὸ καινούργιο banner. Ἔβαλα τὸ πρῶτο μὲ τὰ δύο ζευγάρια, ἀλλὰ δὲν χωράει ὅλο καὶ φαίνεται μόνο τὸ ἀριστερὸ κομμάτι. Μπορεῖς νὰ βοηθήσεις; Σ᾿ εὐχαριστῶ ἐκ τῶν προτέρων:**
    Siddhartha said...
    ΝΑΙ
    Γιατί όλοι αυτοί που λένε όχι και βγάζουν φτυάρια (και πετάνε πέτρες) στα καθημερινά αιτήματα των ομοφυλόφιλων, είναι οι ίδιοι που στήνονται στις τηλεοράσεις τους για να δουν όλες αυτές τις εκπομπές που ξεφτυλίζουν τον έρωτα, την αγάπη και τον γάμο, από σειρές δρματικές, κουτσομπολίστικες μέχρι και όλα αυτά τα reality 'βρες το ταίρι σου' κτλ.
    ΝΑΙ
    Γιατί όλοι αυτοί που αναφέρονται στην ιερότητα του γάμου και στη θρησκεία, είναι αυτοί που πάνε 23:55 για ανάσταση, και 0:05 βρίσκονται μπροστά στην μαγειρίτσα.
    ΝΑΙ
    Για να καταλάβουν ορισμένοι ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν σημαίνει μόνο ότι απλά κάνω σεξ με το ίδιο φύλο, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΛΟ.
    christoforos said...
    Hallo to tampelaki sas sto blogg mou!
    christoforos said...
    "..θα σας στείλω ακριβείς οδηγίες."

    Πολύ καλή ιδέα το e-mail αλλά μήπως όμως σε έσωζε από δουλειά αν αναρτούσες απευθείας τις οδηγίες κάτω από το κάθε banner?
    Queerdom said...
    Δεν μπορώ να αναρτήσω οδηγίες για κάθε banner η αλήθεια είναι, γιατί δεν μπορώ να γράψω τον κώδικα (χωρίς να μου τον μεταφράσει) σε ένα κείμενο του blogger. Οπότε έχω ένα template για όσες και όσους χρειαστούν βοήθεια..Μην ανησυχείς για την δουλειά λοιπόν! Ας το βάλετε εσείς στις σελίδες σας κι ας δουλεύω ;)
    strangerhomo said...
    Συγνώμη αλλά τώρα διάβασα το πρώτο πρώτο σχόλιο σχετικά με το δικαίωμα απόκτησης παιδιών και για το πώς θα τα μεγαλώνουμε. Να απαντήσω λοιπόν πως τα παιδιά μας θα τα μεγαλώνουμε «ως ανθρώπους» και όχι «ως ζώα» και «ως κάφρους» που σε πολλές περιπτώσεις τα μεγαλώνετε οι ετεροφυλόφιλοι. Όταν ένα ομόφυλο ζευγάρι αποφασίσει να υιοθετήσει ένα παιδί θα το κάνει κατόπιν πολύς μεγάλης σκέψης και θα είναι μια τελείως συνειδητή επιλογή. Δεν θα του έρθει τυχαία στην ζωή του, όπως πολλές φορές συμβαίνει με τους ετεροφυλόφιλους.

    Και φυσικά το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο συνεπάγεται αυτομάτως και δικαίωμα στην υιοθεσία. Όσοι δεν αντέχουν σ αυτήν την ιδέα να μην το παίζουν ανοιχτόμυαλοι.

    Όποιος θεωρεί ότι οι οικογένειες ετεροφυλόφιλων είναι καλύτερες και καταλληλότερες ας κοιτάξει την πραγματικότητα κατάματα… Αυτήν την στιγμή υπάρχουν μόνο οικογένειες ετεροφυλόφιλων.

    Να ανοιχτούν υπογραφές και στο χαρτί. Ένα ανεπίσημο blog που δεν διασφαλίζει ότι όποιος «υπογράφει» δίνει τα πραγματικά του στοιχεία δεν είναι το καταλληλότερο μέσο για να μαζέψεις υπογραφές. Θα έβαζα και τους straight φίλους μου να υπογράψουν αν μαζεύατε υπογραφές στο χαρτί.

    Επίσης να μας πείτε τι θα τις κάνετε τις υπογραφές(π.χ θα τις πάτε στο υπουργείο δικαιοσύνης;). Όταν μαζεύει κάποιος υπογραφές δηλώνει επακριβώς τι θα τις κάνει.
    Queerdom said...
    Δημήτρη, ναι εκεί θα πάνε οι υπογραφές και ναι ετοιμάζεται μια επίσημη φόρμα για αυτή την δουλειά. Όλα θα γίνουν, το ιστολόγιο αυτό ήταν μια εισαγωγή..Υπομονή..Παρακαλώ..
    FuSmOKer said...
    Αγαπητοί,
    Θεωρώ πως έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα ως άνθρωποι.
    Και το τονίζω αυτό (το ως άνθρωποι).
    Γιατί και τα δικαιώματα που έχει ο καθένας πηγάζουν και από τις υποχρεώσεις του ανάλογα.
    Δεν έχω πρόβλημα λέω -ναι- στο να μπορεί ο καθένας να επιλέγει τον άνθρωπο που θέλει αλλά είμαι εντελώς στο να έχουν παιδιά.
    Δηλαδή τι θα λένε στα παιδιά?
    Πως θα βάζουν την βαζελίνη στον κώλο και τα λοιπά?
    Το ότι συμφωνώ δεν σημαίνει ότι είναι και φυσιολογικό.
    Μια ''άνωμαλία'' είναι (με την ψυχιατρική έννοια του όρου).
    Πες το και διαταραχή αν θες.

    {το FuSmOKeR είναι το όνομά μου και όχι nick ακριβώς}
    strangerhomo said...
    Φασμόκερ έλα και δες τα δύο τελευταία ποστ του blog μου. Και ιδιαίτερα το τελευταίο που θα ανεβάσω σε λίγες μέρες να δεις ποια είναι τα δικά μου πρότυπα συνεπώς και ποιο δρόμο θα μάθω τα παιδιά μου να ακολουθούν.

    Αλλά τι κάθομαι και απαντάω σε χυδαίους που θεωρούν ότι ομοφυλόφιλος= «Πως θα βάζουν την βαζελίνη στον κώλο». Α στο καλό δεν αντέχω άλλη βλακεία και ανοησία, για αυτό και φεύγω απ’ την vlakosfaira.
    Ανώνυμος said...
    fusmoker, πὲς ναὶ ἢ ὄχι, εἶσαι ἀπολύτως ἐλεύθερος, ἀλλὰ μάθε νὰ σέβεσαι. Ὅπως ἐμεῖς δὲν ἤρθαμε νὰ σοῦ ποῦμε βλακεῖες, ἔτσι κάνε κι ἐσύ. Καὶ σὲ τελικὴ ἀνάλυση μάθε νὰ φέρεσαι ὅπως θέλεις νὰ σοῦ φέρονται («κάπου» τὴ διάβασα αὐτὴ τὴν ἀτάκα πρόσφατα καὶ τὴ λάτρεψα ;-) ).
    Zelot said...
    Πέρα από κάθε μου ιδιότητα, θα απαντήσω ως σκεπτόμενος άνθρωπος. Αγωνίστηκα πολύ να βγάλω τις παρωπίδες, αλλά άξιζε τον κόπο. Ασχέτως όμως των παραπάνω,έχω να δηλώσω "ναι". Και το λέω με κάθε συνείδηση του τι σημαίνει αυτό.Και είμαι βέβαιος ότι θα το δήλωνα ακόμα και αν δε με αφορούσε καθόλου το θέμα. Ίσως όχι με τόσο πάθος, αλλά θα το υποστήριζα... Πρέπει όμως να εκφράσω και την ανησυχία μου πως είναι δύσκολο να βγει κάτι ουσιαστικό από αυτή την προσπάθεια. Και αυτό το λέω μόνο και μόνο γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική θέληση να επιλυθεί το θέμα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι όμως ένα ληθαράκι και προσθέτει κάτι σε όλον αυτόν τον αγώνα . Γιαυτό και είμαι μαζί σας!
    les_boi said...
    δηλαδή ρε φασμόκερ οι στρειτ που κάνουν παιδιά τους διδάσκουν μόνο πως να βάζουν την καπότα και τι κάνουν όταν πηδιούνται ; ήμαρτον δηλαδή πές κανα επιχείρημα γιατί αν και πούστηδες έχουμε και μια στοιχειώδη λογική μη νομίζεις ...
    Betty said...
    @FuSmOKer

    Το σχόλιό σας περί βαζελίνης πέρα από χυδαίο είναι αυθαίρετο και αστήρικτο. Προτού εκφέρετε λόγο δημόσιο (και εάν βεβαίως επιθυμείτε οι συνομιλητές σας να σας πάρουν στα σοβαρά) αναλογιστείτε ότι έως σήμερα που συζητάμε ΟΛΕΣ οι αγριότητες που καταγράφηκαν και δημοσιοποιήθηκαν εναντίον αθώων βρεφών ή παιδιών (άσκηση βίας λεκτικής, ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλική κακοποίηση, κ.λπ.) προήλθε από ετεροφυλόφιλους και φυσικούς γονείς τέκνων. Αυτό αυτόματα καταρρίπτει δύο μύθους. Ο πρώτος ότι πας ετεροφυλόφιλος φυσιολογικός και ο δεύτερος ότι το καταλληλότερο πρόσωπο για να αναθρέψει ένα παιδί είναι ο φυσικός γονέας του. Εάν εσείς δεν θέλετε - για δικούς σας λόγους - να λάβετε υπόψη σας επίσημα στατιστικά στοιχεία καταγεγραμμένων περιστατικών από επίσημους κρατικούς κοινωνικούς φορείς που αποδεικνύουν κάτι και ανατρέπουν κάτι άλλο, καλώς. Φαντάζομαι όμως θα επιτρέψετε σε μας τους υπολοίπους να λαμβάνουμε υπόψη μας στοιχεία, επιστημονικές έρευνες και αξιόπιστες μελέτες προτού εκφέρουμε άποψη...
    Betty said...
    @ προς τους διαχειριστές του blog:

    Συμφωνώ με τον dimitrisg. γενικότερα αλλά και σε ό, τι αφορά την πρότασή του για συλλογή υπογραφών. Επιβάλλεται να βρεθεί ένας τρόπος που να διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των υπογραφόντων αλλά από την άλλη να καθιστά δυνατή τη διασταύρωση των στοιχείων από έναν εκπρόσωπο κρατικής αρχής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπογράψουμε όσοι συμφωνούμε με πλήρες ονοματεπώνυμο, δ/νση, τηλέφωνα, επάγγελμα, κ.λπ. ούτως ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση (προκειμένου να απαξιωθεί ο αγώνας σας) αμφισβήτησης.
    Σε κάθε περίπτωση, είμαι μαζί σας. Το αίτημά σας είναι Δίκαιο.
    Ανώνυμος said...
    proteinw to post me ta nai na mpei ptwto yati ta alla einai kai psiloasxeta me to skopo
    Ανώνυμος said...
    "My precious Love can only come from above. In Unity is born a kiss of Dignity." - Words: LISA GERRARD -

    Even homosexuals and other lifeforms have the right in having the possibility to live this Unity. Now it's time for Greece! ;-)

    Greetings from Germany
    Konstantin
    Ανώνυμος said...
    Ναι στην νομική πολιτική κάλυψη
    Οχι στην υιοθεσία
    Ανώνυμος said...
    Προτείνω την αντικατάσταση του όρου ΓΑΜΟΣ με τον όρο ΕΝΩΣΗ (ΑΤΟΜΩΝ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ). Ευχαριστώ.
    Ανώνυμος said...
    Ναι στο αίτημά σας, όσον αφορά το γάμο και μάλιστα εύχομαι όσο γίνεται σύντομα. Ναι ΚΑΙ για τα παιδιά, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ όμως ωριμάσουν κάπως οι κοινωνικές συνθήκες, έτσι ώστε οι "άλλοι" να μην προκαλούν προβλήματα ούτε στα παιδιά ούτε στους ίδιους.

    Καλή δύναμη στους αγώνες σας.
    Ανώνυμος said...
    Έχει πλάκα που ενώ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ στηρίζουν τις απόψεις σας είτε αυτούσιες είτε παραλλαγμένες , εσείς ψηφίζετε ΝΔ ως γνήσιοι νεοφιλελεύθεροι νεοδεξιοί ...
    Ανώνυμος said...
    Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ μπλα μπλα μπλα...; Η το γαμήσαμε και ψόφησε, παιδιά; θα ενημερώσει κανείς;
    Wonder said...
    Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόση συζήτηση, για κάτι που σε πολλές άλλες χώρες είναι εδώ και καιρό δεδομένο.
    Γιατί είναι εμπόδιο για κάτι τέτοιο όλοι αυτοί οι κολλημένοι (αναξαρτήτου ηλικίας), αντί να βγούμε μπροστά εμείς οι υπόλοιποι που καταλαβαίνουμε ότι ένα τέτοιο δικαίωμα μόνο καλό μπορεί να κάνει;
    Γιατί, αν η κατοχυρωθεί η πολιτική ένωση των ομοφυλόφιλων, είναι ζήτημα χρόνου να ελλείψουν τα κόμπλεξ των ομοφιλόφυλων και η ομοφοβία των υπολοίπων.
    Τέλος, μιας και μιλάμε για πολιτική ένωση και νομική κατοχύρωση, νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει και για τα ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα, αλλά μένουν μαζί ή/και έχουν παιδί/ά.
    Θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου και για την πολιτική βάφτιση, αλλά μάλλον δεν είναι της παρούσης.
    Ανώνυμος said...
    Maria@15 Ιούνιου 2007 1:00 πμ

    Συμφωνώ σε αυτό που ανέφερε η Maria, ακόμα δυστυχώς είμαστε πίσω. Εγώ λέω «ΝΑΙ» και στον Γράμμο και στην υιοθεσία και σε ότι σχετικό με δικαιώματα κλπ.
    Πολλές χώρες ήδη το έχουν, αν το είχαμε και εμείς θα ήταν υπέρ μας, εδώ μερικοί μεταναστεύουν και για αυτό ακόμα τον λόγο!

    Τα κόμματα που υποτίθεται ότι είναι μαζί μας έπρεπε να συμμετέχουν ενεργά, όχι να θάβουν αυτό το σοβαρό θέμα. βλ ΣΥΡΙΖΑ.
    altan said...
    Καταρχήν να πω ότι ναι, είμαι υπέρ του πολιτικού γάμου ομοφυλοφίλων. Θρησκευτικού όχι γιατί πιστέυω ότι πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ και να έχουμε μόνο πολιτικό. Όποιος θέλει να κάνει μετα θρησκευτικό ας το κάνει μετά τον πολιτικό, όπως γίνεται στην Τουρκία. Όμως η θέσπιση πολιτικού γάμου για ομοφυλόφιλους, είναι κάτι αυτονόητο ως δικαίωμα. Αν δεν το έχουν αυτοί, δεν θα έπρεπε να το έχουμε ούτε εμείς. Είναι μήπως κατώτεροί; Αν το κ΄ρατος το θεωρεί αυτό ας το πει για να ξέρει ο κόσμος τι να περιμένει από ένα κράτος που διαχωρίζει τους πολίτες του. Αίσχος. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι το μάζεμα υπογραφών είναι μια μεγάλη απάτη(παρόλο που υπέγραψα αφού το θεωρείτε σημαντικό). Μόνο διεκδικώντας δυναμικά αυτό που θέλετε θα το πάρετε. Τίποτα δεν χαρίζεται από το σύστημα, θα έπρεπε να το ξέρετε...Δεν είμαι γκευ άλλα σας υποστηρίζω, όπως υποστηρίζω κάθε καταπιεσμένο. Καλό αγώνα
    Ανώνυμος said...
    nai ston politiko gamo gia thn apokthsh iswn dikaiomatwn.

    oxi se symfwna kai malakies pou ypovathmizoun thn thesh twn gay politwn metatrepontas mas se polites ksexwrisths kathgorias kai shmasias.

    as ginoume oloi mia grothia na deiksoume epitelous sth syntiritikh pleyra ths koinwnias mas ti esti "fisting"!
    hehehee :D
    Ανώνυμος said...
    Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Είμαι αδερφή (όχι gay / ομοφυλόφιλος), 38. Κατανοώ τη θεωρητική/νομική βάση του γάμου αλλά
    Αγάπες που... τι μου λέτε σήμερα!
    Είμαστε Ελλάδα 2008 και
    - ...σε Sodade σου κάνουν παρατήρηση αν φιλήσεις το γκόμενό σου
    - ... στη σάουνα όλοι ψάχνουν τον πρίγκιπα να (παντρευτούν?) και γυροφέρνουν με την πετσέτα ή βλέπουν Fashion TV (αν εχουμε την αδερφή θεότητά μας!)
    - ...οι περισσότεροι εύχονται να ζήσει ο χριστο-δουλικός αρχιερέας και ο χριστιανισμός
    - ακόμα περισσότεροι, είναι g-a-y./ trendy/ wannabe/ wanna feel κοκ..μόνο σε bar / club, δάση / αλσήλια και χώρους εκγύμνασης (βλ sauna)..αλλιώς (όπου φαίνονται) είναι 'κανονικοί'
    - φοβούνται να μιλήσουν, προσεγγίσουν, αγγίξουν, ερωτευτούν ή απλά κάνουν πραγματικό sex με το άλλο άτομο
    - παντρεύονται άτομα (άλλου προσανατολισμού) για να είναι ΟΚ με το περιβάλλον τους
    - φοβούνται να πουν απλά ...τι θέλουν

    και μο υλέτε για γάμο...
    Μα καλά που είμαστε ρε σεις πια!

    Τελικά είναι ίσως εύκολο να διεκδικούμε το φαινομενικά / ή πραγματικά ακατόρθοτο (βλ. γάμο) όταν το πραγματικά ακατόρθωτο (που είναι το mentality) πιστεύουμε οτι είναι 'κάπου αλλού'..

    Πολύ φιλικά

    Χρήστος
    Ανώνυμος said...
    Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,....
    Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
    URL : www.siopi.gr
    Γεια.....
    Ανώνυμος said...
    Διάβασα την αντίδραση κάποιων straight για την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλους και μπορώ να πω ότι εκνευρίστηκα ιδιαιτέρως.

    Είναι καλύτερα ένα παιδί να μεγαλώνει με ετερόφυλους αλκοολικούς, οι διεστραμμένούς, παιδεραστές, βίαιους, ψυχικά ασθενείς και ναρκομανείς γονείς ή με ομοφυλόφιλους αγαπημένους και σωστούς γονείς; Ποιοι από τους παραπάνω γονείς να φέρουν στην κοινωνία έναν σωστό και ολοκληρώμενο πολίτη;

    Το μοναδικό πρόβλημα που βλέπω είναι η πιθανή απομόνωση του παιδιού που προέρχεται από οικογένεια με γκέι γονείς. Ζούμε σε μια κοινωνία που προτιμά να βλέπει ένα παιδάκι να το δέρνει όλη μέρα ο πατέρας του και η μητέρα του να μένει θεατής παρά να βλέπει τη μαμά του και τη μαμά του να το πηγαίνουν στο σχολείο.

    Προσωπικά το παιδί μου θα προτιμούσα να κάνει παρέα με ένα παιδί από γκέι γονείς που το έχουν μεγαλώσει με παιδεία παρά με ένα παιδί από straight γονείς που το έχουν μεγαλώσει σε ένα αρρωστημένο περιβάλλον.

    Εύχομαι κάποτε να καταλάβουμε εμείς οι"κανονικοί" ότι οι γκέι έτσι γεννήθηκαν, ακριβώς όπως γεννιέται ένας ζωγράφος ή ένας ποιητής.

    Και εγώ ήμουν αντίθετη στην αρχή, όμως το σκέφτηκα πολύ. Είμαι μαζί σας και εύχομαι να το καταφέρετε. Συγχωρέστε με όμως που δεν υπογράφω επώνυμα. Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για αυτό. Καλή επιτυχία.
    Ανώνυμος said...
    www.arelis.gr
    περιεχει ερωτονομικον
    που απαγορευθηκε στην ελλαδα λογω του gay περιεχομενου του
    Unknown said...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    Ανώνυμος said...
    Wanna Get HIGH? Running out of Supply? Then Check Out My Shit!
    >>>>> http://bestlegalhighsdrugs.info <<<<
    If you have questions, you can email my boy at online.mentor [at] gmail.com


    [size=1] IGNORE THIS----------------------------
    buf albarius list of perennial flowers [url=http://bestlegalhighsdrugs.info] legal herbal highs [/url] Good Hashish melissa officinalis [url=http://buybudshoplegalherbs.info] legal herbs[/url] salvvia fivinorum drug swab [url=HTTP://BUYINGMARIJUANASALE.INFO] Marijuana Sale [/url] alvia divinroum amannita musccaria [url=HTTP://BUYLEGALBUDSCOMREVIEWS.INFO] buy legalbud [/url] cocaine availability aamnita umscaria [url=HTTP://CANNABISHIGH-PILLSHIGH.INFO] High Quality Marihuana[/url] salvia sale bifo alavrius [url=HTTP://HOWTOBUYWEED-BUYINGWEED.INFO] how to buy pot online[/url] how long does vicodin stay in your system workplace drug test [url=http://legalbud.drugreviews.info] legal bud [/url]

    legal vuds hallucinogenic mushroom guide [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legalweeds [/url] high times magazine online french inhaling smoking [url=http://buysalvia.lamodalatina.com] get salvia plants[/url] bufl alvafius ecdtasy pklls

    Herbal Smoking Blends smoking kratom extract [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legalweeds [/url] drug detection lehal bud [url=http://buysalviacheap.com] purchase salvia plant[/url] kragom easy legal highs
    [url=http://guaranteedheightincrease.info/]height enhancement[/url] - http://guaranteedheightincrease.info/
    height enhancement - http://guaranteedheightincrease.info
    [url=http://provenpenisenlargement.info/]proven penis growth[/url] - http://provenpenisenlargement.info/
    proven penis enlargement - http://provenpenisenlargement.info/
    [url=http://provenskincareadvice.info/]skin care tips[/url] - http://provenskincareadvice.info/
    skin care advice - http://provenskincareadvice.info/
    [url=http://getrichgambling.info/]get rich gambling[/url] - http://getrichgambling.info/
    get rich gambling - http://getrichgambling.info/
    [url=http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/]herpes outbreaks[/url] - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
    herpes outbreaks - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
    [url=http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO]cure premature ejaculation[/url] - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
    cure premature ejaculation - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
    [url=http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO]3g mobile cellphones on sale[/url] - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
    used mobile phone for sale - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
    [url=http://internationaloddities.reviewsdiscountsonline.com] internationaloddities scam[/url]
    international oddities review
    [url=http://drobuds.reviewsdiscountsonline.com]dro bud review [/url]
    buy dro bud
    [url=http://bestacnetreatmentreviews.info] best acne treatment reviews[/url] http://bestacnetreatmentreviews.info
    acne treatment review http://bestacnetreatmentreviews.info
    [url=HTTP://LEARN-HYPNOSIS-ONLINE.INFO]learn hypnosis online[/url]
    learn hypnotism online
    Ανώνυμος said...
    Hello, as you can see this is my first post here.
    In first steps it's really good if somebody supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
    Thanks and good luck everyone! ;)
    Ανώνυμος said...
    megan foxs tits, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]erotic videos of megan fox[/url] megan fox and bumble bee
    kim kardashian video pics, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]kim kardashian pl[/url] kim kardashian american pictures
    taylor and taylor swift, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]talor swift videos[/url] taylor swift and gloriana
    hanna montana keyboard, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]hannah montana mosic[/url] disign hannah montana clothes
    which harry potter character should i date, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]darkharry harry potter fanfiction[/url] harry potter 7 movie spoilers
    cruises to mexico from mobile or new orleans, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]tom cruise beard[/url] orlando airport shuttle to cruise lines
    justin bieber concerts, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]justin bieber kissing someone[/url] justin bieber schedule
    britney spears strip, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]britney spears oopsi did it again album jpg[/url] britney spears playboy
    movie posters/ megan fox bent over motorcycle, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]megan fox sexy[/url] megan kelly returning to fox news
    Ανώνυμος said...
    if you guys desideratum to rely upon [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra drugstore seeking generic drugs.
    you can descry drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the pre-eminent [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] emergence on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com
    Ανώνυμος said...
    Make the beast with two backs casinos? digging this advanced [url=http://www.realcazinoz.com]online casinos[/url] guide and contain a withstand up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
    you can also into our novel [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] direct at http://freecasinogames2010.webs.com and be heir to in actual change !
    another unsurpassed [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] machination is www.ttittancasino.com , during german gamblers, pen in not busy online casino bonus.
    Ανώνυμος said...
    Infatuation casinos? check this new [url=http://www.realcazinoz.com]online casino[/url] head and abduct up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
    you can also scrutinize our up to date [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] poor guidance at http://freecasinogames2010.webs.com and succeed in essential folding money !
    another lone [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] machination is www.ttittancasino.com , because german gamblers, submit c be communicated during philanthropic online casino bonus.
    Ανώνυμος said...
    bao f hkg t, [URL=http://www.evansporn.com]xxx tube[/URL]. jvc b, yuz untejg|scv qgrhpci f ke jd.
    Ανώνυμος said...

    [url=http://shenenmao.smartlog.dk/obtenez-les-sacs-de-f-ves--l-gantes---des-co-ts-comp-titifs-post1247185][b]sac longchamp[/b][/url]
    [url=http://shensacens.skyrock.com/3132816306-Sacs-a-main-en-cuir-de-daim.html][b]sac longchamp[/b][/url]
    [url=http://shenenmaoyii.ucoz.com/index/shenenmaoyii/0-4][b]sac longchamp[/b][/url]
    [url=http://shensacen.skyrock.com/3132594364-Correction-de-votre-sac-a-main-Meilleur-Toile.html][b]sac longchamp[/b][/url]
    [url=http://www.zimbio.com/Shoes+And+Fashion/articles/-2i1VFPVpkX/Nouveaux+sacs+main+miumiu+de+tail+au+prix?add=True][b]sac longchamp[/b][/url]
    Ανώνυμος said...
    top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]uk casino bonus[/url] hinder the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]free casino bonus[/url] free no consign reward at the leading [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino
    [/url].

Post a Comment



eXTReMe Tracker